+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Benyt øjeblikket med fornuft - E-bog

Kejser Marcus Aurelius' filosofi

Af Lise Søelund
Eksistensen , 2016, 150 sider , E-bog, ePub

Læs uddrag af bogen her

Filosofkongen Marcus Aurelius tænkte og skrev om alt det en leder til alle tider burde være optaget af: menneskerettigheder, social omsorg, fattiges vilkår og social og moralsk ansvarlighed. En lettilgængelig indføring i den bemærkelsesværdige kejser.


E-bog


Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

100,00 kr.
Benyt øjeblikket med fornuft - E-bog er mulig at købe i mængder af 1 af gangen
100,00 kr.
Når man tager et vue ned igennem den europæiske historie, skiller kejser Marcus Aurelius sig ud som en særegen og fremsynet leder. Han var i besiddelse af egenskaber, der er en moderne leder værdig. Han havde omsorg for fattige, tænkte i menneskerettigheder og havde en høj moral. Han levede næsten op til Platons utopiske forestilling om den optimale regent. Lise Søelund har i sin gennemgang af kejseren sit fokus på den filosofiske side af hans liv, mere end på det biografiske og historiske. Og tegner de linjer i hans liv og ledelse, der peger frem mod nutiden, og samlæser ham med de filosoffer, han deler tanker og lære med.
 
Bogen er tiltænkt den læser, der har brug for en enkel indføring i politik og idehistorie under kejser Aurelius. Bogen er også velegnet til undervisning på gymnasie- og seminarieniveau.
Omtale

Forfatteren formidler entusiastisk Aurelius’ lære og mener, at hans eksempel er stof til eftertanke for vor tid: ”Hvor kunne man ønske sig en kejser Aurelius som rådgiver for vores folkevalgte i Folketinget”

Bibliotekernes anmeldelse (lektørudtalelse)

Yderligere information ISBN: 9788741002422, 2 udgave, 1 oplag, E-bog, ePub, Eksistensen, 2016