+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Der flammer en ild

Gudsbilleder i nyere danske salmer

Af Kirsten Nielsen
Aros , 2007, 304 sider , Hæftet

Lagerstatus: På lager

Der flammer en ild giver et nærmere kendskab til de nye salmer, der i 2003 kom med i salmebogen, og undersøger, om de er i stand til at tale om Gud på en ny måde, og hvor de i så fald henter deres materiale fra.

Pris: 79,00 kr.

Din pris 29,00 kr.

Der flammer en ild er mulig at købe i mængder af 1 af gangen

"Med udgivelsen af Den Danske Salmebog 2002 blev over hundrede salmer, skrevet i vor egen tid, autoriserede til brug ved folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger. Interessen for hvilke salmer, der kom med, og hvilke, der ikke kom med, var stor. De allerfleste af os har nemlig et meget personligt forhold til netop salmebogen.

Der flammer en ild er en bog om disse nye salmer. Ikke sådan at forstå, at bogen har til formål at vurdere, om salmebogskommissionen nu valgte rigtigt eller ej. Udgangspunktet og omdrejningspunktet for Der flammer en ild er derimod at få et nærmere kendskab til de nye salmer. Dette særligt ved at se på om de er i stand til at tale om Gud på en ny måde, og hvor de i så fald henter deres materiale fra. Ikke mindst udfolder bogen, hvordan de nye salmer forholder sig til det bibelske budskab om Gud.

En autoriseret salmebog skal kunne bruges af enhver menighed inden for folkekirken. De salmer, der finder vej til autorisation, vil derfor ofte være salmer, der kun i begrænset omfang formulerer sig anderledes. Skal man undersøge, hvordan man i dag kan tale om Gud, er det således nødvendigt også at se på nye salmer, som ikke er trykt i den nye salmebog. Der flammer en ild tager højde for dette ved at gennemgå en række nye ikke autoriserede salmer skrevet af blandt andet Lisbeth Smedegaard Andersen, Vibeke Gundelach og Simon Grotrian.

Bogen er skrevet af Kirsten Nielsen, der er professor, dr. theol. ved Århus Universitet.«
Yderligere information ISBN: 978 87 7003 634 4, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Aros, 2007