+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Emerson

Religion som moralsk livsform

Af Troels Nørager
Eksistensen , 2017, 242 sider , Hæftet

Læs uddrag af bogen her

Lagerstatus: På lager

Med denne bog udgives for første gang i Danmark en forskningsbaseret introduktion til USAs store, klassiske tænker, Ralph Waldo Emerson (1803-82). Fagfællebedømt.

249,00 kr.
Emerson er mulig at købe i mængder af 1 af gangen

Filosofisk formår Emerson at forene idealisme og realisme: en hovedtanke er, at vi altid har del i en universel bevidsthed. Hans ­optimistiske livssyn hviler på en original kombination af platonisme og kristendom. Fokus er på etikken i bred forstand: via det moralske sentiment har den enkelte mulighed for at opleve tilværelsen som et dagligt mirakel.

I en tid, hvor ’religion’ typisk forbindes med snæversyn eller fundamentalisme, minder Emerson os om, at den også kan være en ­horisont­­-udvidende moralsk livsform, der gør det muligt at føle sig hjemme i verden.

Omtale

Emerson er en af de amerikanske filosoffer, der flest gange i sit eftermæle har måttet afstå betegnelsen filosof. Alene det skulle være nok til at vække en filosofisk interesse for hans forfatterskab. Og her er man forbilledligt vejledt af Troels Nøragers fine fremstilling, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Religionsvidenskabeligt Tdisskrift

Yderligere information ISBN: 9788741001609, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2017