+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Hvorfor er vi protestanter?

Om reformationen og teologien

Af Niels Henrik Gregersen
Eksistensen , 2017, 76 sider , Hæftet

Læs uddrag af bogen her

Lagerstatus: På lager

Denne bog giver en oversigt over reformationens teologiske udvikling fra Martin Luther og Johannes Calvin frem til nutiden.


 


Gratis download af E-bogen: Klik her


 


Gratis download kan også findes under fanen: Dokumenter


 


E-bog


 


Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

50,00 kr.
Hvorfor er vi protestanter? er mulig at købe i mængder af 1 af gangen

Bogen giver en oversigt over reformationens teologiske udvikling fra Martin Luther og Johannes Calvin frem til nutidens globale protestantisme.

På den baggrund giver forfatteren sit bud på, hvordan Luthers teologi kan forstås i dag. Hvad sker der i sammenstødet mellem den førmoderne Luther og vor tids kristendom?

Luther tænkte altid eksistentielt og talte til sin læser som et du: Tro er at acceptere at blive accepteret af Gud. Synden betyder, at du skal acceptere, at du aldrig bliver perfekt. Endelig skal du bruge din fornuft og dømmekraft, så langt den nu rækker. Men du skal også acceptere, at du ikke kan forstå det hele. Det havde Luther lært af samtidens mystik.

Niels Henrik Gregersen er professor i systematisk teologi (samtidsteologi) på Københavns Universitet. Han har bl.a. udgivet Lutherbilleder i dansk teologi 1800-2000 (2012, 2. oplag 2014) og Den generøse ortodoksi. Konflikt og kontinuitet i kristendommen (2015, 5. oplag 2017).

2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

Bind 10 i reformationsserien.

Yderligere information ISBN: 9788741003764, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2017