+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Hvorfor er vi så glade for staten? - E-bog

Om reformationen og retten

Af Ditlev Tamm
Eksistensen , 2016, 68 sider , E-bog, ePub

Læs uddrag af bogen her

Resultatet af Luthers frihedstanker blev overraskende nok det gennemregulerede, statsstyrede samfund, som vi kender i dag.


 


Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her30,00 kr.
Hvorfor er vi så glade for staten? - E-bog er mulig at købe i mængder af 1 af gangen
30,00 kr.

Danskerne er glade for staten. Vi betaler vores skat og indretter os efter de fælles regler. Ja, faktisk har der ikke siden Grevens Fejde i 1500-tallet været alvorlige protester mod statens autoritet. Har dette med reformationen at gøre?

Martin Luther gik i 1521 ene mand op imod sin samtids mægtigste autoriteter. Han kæmpede for troens frihed og  imod, at paven med sværdet i hånd bestemte over menneskers tro og samvittighed.

Resultatet af Luthers frihedstanker blev overraskende nok det gennemregulerede, statsstyrede samfund, som vi kender i dag. De ti bud blev rettesnoren for den juridiske lovgivning, og kongens magt var nærmest ubegrænset. Ditlev Tamm peger på, at det er i denne modsætning, vi finder en del af forklaringen på, hvorfor danskerne lige siden 1500-tallet har været så glade for staten.

 

Læs Ditlev Tamms bidrag til serien om reformationen og dens virkningshistorie fra Eksistensen, og få en forklaringen på, hvorfor det i dag i juridisk forstand er så let at blive skilt.2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

Bind nr. 2 i Reformationsserien

Omtale

En hurtiglæst minibog om et stort emne

Bibliotekerne anmeldelse (Lektørudtalelse)

 

en herlig lille bog, der dækker et interessant og meget vedkommende emne i Danmarkshistorien. Ligesom seriens første bind er dette højst læseværdigt!

 

Johnny Lindholm, Litteratursiden.dk


Yderligere information ISBN: 9788741000213, 1 udgave, 1 oplag, E-bog, ePub, Eksistensen, 2016