+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   

Kristus som antihelt

Af Jakob Brønnum
Alfa , 2013, 224 sider , Hæftet

Læs uddrag af bogen her

Lagerstatus: På lager

Som man råber i skoven, får man svar. Svarer kristendommen overhovedet, når vi i dag spørger til livets grundvilkår?
Det moderne menneske spørger ikke, om det bliver frelst eller går fortabt. Vi spørger: Mon der er noget bagefter?

198,00 kr.
Kristus som antihelt er mulig at købe i mængder af 1 af gangen

Kristus som antihelt er en læsning af Jesus af Nazaret, hvor alle lag af historie, kultur, tradition, politik, magtbegær og kontekstafsmitning er skrællet væk. En af teserne i bogen lyder, at kirkehistoriens største fejl var at gøre Jesus til en helt. Jakob Brønnum finder antihelten frem igen og prøver at arbejde sig frem til, hvordan vi kan udlede nogle relevante svar på tilværelsens grundvilkår, som det moderne menneske kan have glæde af. Som samtalepartnere i den bevægelse benytter han bl.a. Paul Auster, Camus og Kierkegaard, ligesom en analyse af Gilgamesh-eposset, belyser læsningen.

Af bogen
"Det antikke menneske var stærkt optaget af, hvad der skete efter døden. Hvis det moderne menneske tænker i den retning, er det mere optaget af, om der overhovedet sker noget. Derfor er det eksistentielle spørgsmål, som evangeliet skal svare på, hvis det skal kunne bruges til noget, et andet i dag end dengang, det blev nedfældet."

Om forfatteren
Jakob Brønnum (f. 1959) er uddannet teolog fra Århus Universitet og redaktør af Præsteforeningens Blad. Han har et broget forfatterskab bag sig i form af noveller, romaner og digtsamlinger. Han har senest skrevet Verden ifølge U2, Alfa 2012.

Omtale Brønnum skal have tak for sit bud på, hvordan biblens fortællinger om jomfrufødsel, korsfæstelse, dåb og nadver kan forstås af mennesker anno 2014 med det antiheroiske som nøgle. Og så er det så velgørende, at hans bog er skrevet ud fra den forudsætning, at evangeliet er en bevægelse, og at vi altid kun er på vej med en tolkning af sandheden, og det er alt nok.
Kirsten Jørgensen i Dansk Kirketidende
Yderligere information ISBN: 978 87 7115 088 9, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Alfa, 2013