+45 3324 9250 

Specialboghandel med alt inden for eksistens, filosofi, religion og teologi   
Eksistensens podcast

Følg, download og stream Eksistensens podcast på Podbean eller iTunes

Den danske Klosterrute. Kort over ruten

Den danske Klosterrute

Eksistensen kigger nærmere på vandrebogserien Den danske klosterrute og fænomenet pilgrimsvandring i tre afsnit.

I første del snakker vi med idémanden bag bogserien Jens Kristian Krarup og tager på tur til en af bøgernes destinationer, Roskilde. Her besøger vi Roskilde Domkirke, og domprovst Anne-Sophie Olander Christiansen fortæller om kirken, kirkekunst og byens kilder.

I anden del fortsætter vi vores tur rundt i Roskilde og taler videre med idémanden bag bogserien Jens Kristian Krarup. Vi taler også med vandrer, skribent og religionssociologistuderende Anne Sofie Holm og fanger pilgrimspræsten Elisabeth Lidell på farten.

I tredje del fortæller idémanden bag bogserien Jens Kristian Krarup videre. Eksistensens tur rundt i Roskilde når til Roskilde Kloster, hvor klosterforvalter Søren Lyder Jacobsen fortæller om det tidligere adelige jomfrukloster.

 

Samtale om bogen Det nye menneske

Hør forfatter og valgmenighedspræst ved Vartov Dr. theol. Niels Grønkjær og professor Niels Henrik Gregersen samtale om menneske, konkurrencesamfund og fundamentalisme, med udgangspunkt i Niels Grønkjærs nye bog: "Det nye menneske efter naturalisme og eksistentialisme".
Bogen er et religionsfilosofisk essay, inspireret af Hegel og Hannah Arendts tænkning.
Præstentation ved Ingrid Ank.

 

Luther og

Foredrag af Martin Schwartz Lausten om Luther og jøderne

Eksistensens podcast er et sammendrag af Martin Schwarz Laustens foredrag om bogen fra Eksistensens arrangement i juni 2017.