Abrahams spor

Abrahamfiguren i religion, filosofi og kunst
Af
Eksistensen, 2007, Hæftet, 136 sider
Tror jøder, kristne og muslimer på den samme Gud? Det e ret stort og vanskeligt spørgsmål, der behandles indgående både i forskningen og samfundsdebatten. Men de tre religioner har ét tilfælles: Abraham.

Pris: 248,00 kr.

Din pris 49,95 kr.

ELLER

Emneord

Beskrivelse

Abraham påkalder sig særlig interesse i en tid, hvor man slagordsagtigt siger, at "Religionen er vendt tilbage". Både jødedom, kristendom og islam påberåber sig Abraham som deres "Founding Father".

Patriarken spiller altså en hovedrolle i disse religioners billede af sig selv, men som bekendt betyder dét ikke, at religionerne mener det samme endsige har samme selvforståelse.

Skønt de forskellige religiøse traditioner har revet og flået i Abraham for at gøre krav på at være de sande børn af patriarken, synes Abraham gang på gang at undslippe traditionens heftige omklamringer. Tilbage bliver da de spor, som Abraham har efterladt i fortolkningshistorien. Det er disse spor, denne bog beskæftiger sig med.

"Historien om Abraham er grundlæggende i jødedom, kristendom og islam. Den har også efterladt sig solide aftryk i kunst, musik, litteratur og filosofi. Tolkningerne af Abraham-figuren er talrige. I denne lærde, men let læselige bog bringes så forskellige personligheder sammen som Leonard Cohen, S. Kierkegaard, Bob Dylan og Peter Brandes. Alle sammen er de med til at demonstrere Abraham-figurens aktualitet og udødelighed."
Erling Andersen, Jydske Vestkysten

"En veloplagt bog om Abraham som tre religioners "Founding Father". Bogens vinkler, som er vidt forskellige, giver anledning til eftertanke."
Peter Skov-Jakobsen, Folkekirken i København
Yderligere information ISBN: 978 87 9119 17 4, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2007

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.