Afkoloniser Palæstina

199,95 kr.
Afkoloniser Palæstina – En kritik af vestlig teologis dominans i Mellemøsten
Eksistensen, 2024, Hæftet, 176 sider
ISBN 9788741010816

Forfatteren og teologen Mitri Raheb føjer med denne bog endnu et perspektiv til forståelsen af den årelange konflikt mellem israelere og palæstinensere. 

Med Hamas’ massakre den 7. oktober 2023 og Israels efterfølgende sønderbombning af Gaza og nedlukning af Vestbredden er endnu et grufuldt kapitel i gang med at blive skrevet i Israel-Palæstina-historien. 

I Afkonoliser Palæstina giver Mitri Raheb læseren et historisk perspektiv på baggrunden for Israels besættelse af Vestbredden og ser konflikten som et udtryk for en nutidig imperial politik. Dermed skriver Raheb sig ind i rækken af forfattere, der anlægger en post-kolonial synsvinkel på det, der sker i Palæstina og Israel.

Mitri Raheb, palæstinensisk teolog, uddannet i Tyskland. I 1988 vendte han tilbage til sin fødeby Betlehem, hvor han blev præst ved den lutherske Julekirke. Han er forfatter og redaktør på adskillige bøger. På dansk
er udkommet Betlehem under belejring (Boedal/Unitas 2005) og Troen og Imperiet (Unitas 2014), og Forfølgelsens politikker (Eksistensen 2022).


Omtale

"★★★★★ (...) Mitri Rahebs indspark er aktuel både i forhold til Gaza og i det helt store globale perspektiv. Den er let forståelig og kan derfor også læses af lægfolk."

Altinget

"En god og tankevækkende indgang til en række argumenter i et uhyre sammensat problem. Man skal bare ikke glemme, at den er og bliver et uhyre veldrejet sagsindlæg, og som sådan kan den kun anbefales på det varmeste."

POV International