Alle himlens stjerner

199,95 kr
Lohse, 2009, Indbundet, 221 sider
ISBN 9788756460750

Abrahams søn Ismael er taget af sted på en rejse, han ikke forstår formålet med, og som kaster ham ud i et opgør på liv og død.
 

Bålene blusser i Kana’ans kølige nat – i Abrahams lejr, i Hebron og bag de ældgamle bymure i Salem. Også Ismaels halvsøster, slavepigen Tamit, er på en rejse, hun ikke selv har valgt. Og hun har en hemmelighed, som ingen må vide. 

"Hun slog øjnene op, og det var, som om de ikke rigtig kunne vænne sig til det almindelige dagslys. Noget som et brus af hvide vinger forlod hende og forsvandt op i den høje luft med en fin og fjern lyd. Det første, hun lagde mærke til, var røgen. En mørk og kras røg, der rev i næseborene. Og så den kvalmende lugt af brændt kød og hår". (Uddrag af bogen)

Ved nattens bål knyttes trådene i deres historier sammen. Begge er bundet af en forkrøblet kærlighed til deres mor, Hagar, der styrer familien fra sit telt ude i ørkenen.

Anette Broberg Knudsen er uddannet bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i 1980 og diakonisse ved Diakonissestiftelsen i 1981. Hun har samtidig læst kristendom/religion som bifag på Københavns Universitet. Hun har været freelance-oversætter i en årrække og har bl.a. oversat serien om Urchin. Siden 1994 har Anette Broberg været ansat som journalist/sproglig konsulent hos Kristelig Fagbevægelse. 
 


Omtale
”Bogen igennem glæder man sig over et dejligt, poetisk sprog, der i sig selv er en nydelse at læse. ... Det er en bog der sætter mange tanker i gang, som man ikke så hurtigt bliver færdige med.” (Indre Missions Tidende, 2009)