Antikrist

199,00 kr
Antikrist – Problemet om det onde - Et essay om fjendebilleder
Vandkunsten, 2009, 140 sider
ISBN 9788776951306

Antikrist er en historisk introduktion til et af filosofiens og religionernes vanskeligste emner, der samtidig er helt fundamentalt for den menneskelige eksistens, både individuelt og kollektiv.

Emneord
Ondskab
'Antikrist' er en historisk introduktion til et af filosofiens og religionernes vanskeligste emner, der samtidig er helt fundamentalt for den menneskelige eksistens, både individuelt og kollektiv.

Dualismen som en kamp mellem lysets og mørkets magter går langt tilbage, men får en skæbnesvanger prægning med kristendommens komme, og den kristne tænknings måde at formulere det onde som fravær af det gode får kolossal betydning for den europæiske selvforståelse – dengang som nu.

I 'Antikrist' forsøger Aksel Haaning – som i sine øvrige bøger – på videnskabelig grund at sætte fortidens tankeverden i forbindelse med vores egen tids åndelige behov og nødvendige udfordring af os selv og vores egen tids selvforståelse.

Siden midten af 1990’erne har Aksel Haaning præsteret et af landets mest dybtgående faglitterære forfatterskaber med middelalderens filosofihistorie i særdeleshed og den europæiske kulturarv i almindelighed som omdrejningspunkt
- Rune Engelbrecht Larsen