At eje sandheden

At eje sandheden

Af
Eksistensen, 2019, Hæftet, 278 sider

Gennem et halvt århundrede følger vi tre generationer af kvinder: Mette, Anna og Else, hvis liv udfolder sig parallelt med landets historie.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

248,00 kr.

* Påkrævede felter

248,00 kr.

Emneord

Beskrivelse

Mette føder Anna kort før Første Verdenskrigs udbrud på en gård i Sønderjylland, som på det tidspunkt var tysk. Hendes mand undgår at blive indkaldt som soldat, men den gudfrygtige gårdmandsfamilie påvirkes alligevel af krigen og de spor, den sætter. Annas oprørstrang og forestillinger om fremtiden fører hende væk fra Sønderjylland. Hun får arbejde på sindssygehospitalet i Viborg og opdager, at livet kan leves på andre måder. I Silkeborg møder hun Carl Carlsen, der er købmand og forladt af sin kone. De to gifter sig og stifter en ny familie. I ægteskabet med den livlige og stridbare Carl, der udlever sin gudsfrygt på en anden måde end Annas forældre, må hun give afkald på sin ungdomsdrøm. Det fjerde barn i rækken er Else. Familien flytter til Sønderjylland, og Anna kommer tilbage til sin hjemegn. I takt med det spirende ungdomsoprør og det voksende udsyn til verden længes Else væk og rejser til København.

Familiekrøniken om de tre kvinder er med til at tegne billedet af et land og en verden i forandring. Det hele ændrer sig: hjem og børn, ægteskab og arbejde, og Gud. Hver generation får sine udfordringer, og hver generation forsøger på ny at finde sandheden om livet.


★★★★

Fint portræt af tre generationer af kvinder.

- Kristeligt Dagblad

Ellen Strandgaard skriver vedkommende og hjertegribende.

- Bogblogger.dk

En skøn roman at læse, den får 4 ud af 5 stjerner herfra.

- Bogrummet.dk

Yderligere information ISBN: 9788741006284, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.