At stå fadder

25,00 kr.
At stå fadder – Informationsfolder og fadderbrev i ét
Eksistensen, 2005, Klammehæftet, 10 sider
ISBN 9788741003481
Kendte ansigter deler i korte interviews deres tanker omkring dåb, fadderværdighed, tro, ansvar og den særlige forbundethed, man kan have med sine gud- og fadderbørn.
Kendte ansigter deler i korte interviews deres tanker omkring dåb, fadderværdighed, tro, ansvar og den særlige forbundethed, man kan have med sine gud- og fadderbørn.

Folderen giver desuden konkrete ideer til at udfolde fadderrollen i årene frem til barnets konfirmation. Fotos af de interviewede, en tegneseriestribe og børns pudsige udsagn om dåb, gudmødre, kristen tro og meget andet er med til at farve en rig og letlæst tekst.

Folderens omslag er udformet som sognets lykønskningstelegram til den enkelte fadder, der tænkes at få overrakt At stå fadder i forbindelse med dåben. "Et smukt og letlæst informationshæfte og telegram i ét om det at være fadder ved dåben. Sognepræsterne Pia Nordin Christensen og Mikkel Højholt står bag dette hæfte, som rummer en række små interviews med kendte mennesker og deres tanker omkring dåb, fadderværdighed og tro. Hæftet giver desuden konkrete ideer til at udfolde fadderrollen i årene frem til barnets konfirmation.

Skuespilleren Bodil Jørgensens gudbarn får sagt det meget fint:
"At du er min gudmor betyder, at jeg kender dig altid og går ind uden at banke på!"
Selv tilføjer Bodil Jørgensen, at det at have et gudbarn vil sige at have et hjertebarn, og hun opfatter dét at være fadder som et lille kald.


Omtale
Hæftet er lækkert og enkelt i sit design, og gennem gode farvefotos og korte, men præcise tekster skabes et tiltalende supplement til dåben og fadderrollen. Omslaget på hæftet er udformet som sognets lykønskningstelegram til den enkelte fadder, der tænkes at få overrakt At stå fadder i forbindelse med dåben."
Annette Molin Schmidt, Folkekirken i København