Bibelsk sjælesorg

150,00 kr.
Bibelsk sjælesorg – Deltagerhåndbog
Eksistensen, 2023, Hæftet, 178 sider
ISBN 9788741010588

Bibelsk sjælesorg er en hjælp til mennesker, der kæmper med spørgsmål om tab og lidelse. Deltagerbogen er et arbejdsmateriale og henvender sig til deltagerne i samtalegruppen.

Tab har mange former. Det kan handle om dødsfald, sygdom, ulykke, stress, moralsk skade eller skilsmisse. Når et menneske rammes på livet, vil eksistentielle og religiøse spørgsmål melde sig. Tro kan være et aktiv, der hjælper igennem en krise.

Sjælesorg betyder omsorg for sjælen. Metoden bibelsk sjælesorg er baseret på Bibelen og inddrager relevant psykologi og cases fra det virkelige liv. Metoden tilbyder en praktisk tilgang til sjælesorg og har en deltagende læringsform.

Deltagerhåndbogen anvendes i samtalegrupper med voksne deltagere, hvor der sammen med en leder tales om tro, tab og traumer. Deltagerne opnår nye færdigheder og selvindsigt igennem diskussion, refleksion, rollespil, skriveøvelser og anden form for kreativ aktivitet.

Metoden har været testet i felten siden 2001 med ledere fra katolske, ortodokse, protestantiske og uafhængige kirker, og materialet er oversat til mere end 150 sprog.