Birgitta

Tilbudspris 149,95 kr. Normalpris 288,00 kr.
Eksistensen, 2013, Hæftet, 414 sider sider
ISBN 978 87 7115 077 3
Biografisk roman om Birgitta af Vadstena og det barske liv i middelalderen. Med udgangspunkt i de historiske fakta og Birgittas visioner, har forfatteren spundet en fortælling om denne særlige kvindeskikkelse i europæisk kirkehistorie, som betød meget for såvel kirkehistorien som for datidens kvinder. Blandt andet nedskrev hun reglerne for en ny klosterorden – regler, som hun fik dikteret af Kristus i en åbenbaring. I 1344 grundlagde hun et kloster i Vadstena i Sverige, som i de følgende århundreder blev et åndeligt centrum.
Forfatteren er gået både videnskabeligt og skønlitterært til værks. Hun har fordybet sig i Birgittas ca. 800 skrifter. Hun har opsøgt de historiske steder, hun har været. Og så har hun digtet lidt, for at fylde hullerne og skabe en spændende roman.

Fra bogen:
Året er 1310. Birgitta er 7 år, da en stemme i natten lyder fra himmeldybet: Vil du have denne krone? Birgitta slår tæppet til side og træder ud på det kolde gulv. Først er hun usikker, men da stemmen får krop, véd barnet, at hun kigger direkte ind i Jomfru Marias ansigt…

Omtale

En spændende historisk og biografisk roman med alle de forbehold, man nu engang må tage overfor den genre. For mit eget vedkommende også en god kirkehistorisk og kulturhistorisk baggrund for at forstå, hvad Luther var oppe imod – og at han på ingen måde var alene i sin kritik af romerkirken.
Michael Rønne Rasmussen, Præsteforeningens Blad