John Dewey

Statskundskabens klassikere
Af
DJØF, 2021, Hæftet, 134 sider

I denne bog præsenteres læseren for en analyse af, hvordan Deweys idé om demokrati som livsform gennemsyrer hans tænkning om alt fra politik, kunst og religion til uddannelse, videnskab og offentlig debat.

150,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

John Dewey (1859-1952) er en af det 20. århundredes mest konsekvente og systematiske fortalere for ideen om demokrati som livsform, og hans tanker har haft stor indflydelse langt ud over hans eget fag, filosofien, hvor han især er kendt som udvikler af pragmatismen. Hans tanker om demokrati og uddannelse har fx påvirket den pædagogiske udvikling i en lang række lande, mens han i en amerikansk kontekst har spillet en central rolle i udviklingen af et ikke-kommunistisk, liberalt og progressivt alternativ til de etablerede partier. I denne bog præsenteres læseren for en analyse af, hvordan Deweys idé om demokrati som livsform gennemsyrer hans tænkning om alt fra politik, kunst og religion til uddannelse, videnskab og offentlig debat. Ud over fyldige uddrag af hans politiske hovedværk, Offentligheden og dens problemer, bringer bogen, for første gang på dansk, oversættelser fra hans kunstfilosofiske hovedværk, Kunst som erfaring, ligesom det også er første gang, et dansk publikum præsenteres for de to tekster Demokratiets grundlæggende værdier og forpligtelser og Hvorfor jeg ikke er kommunist.

Martin Ejsing Christensen er ph.d. i filosofi og specialkonsulent i Det Etiske Råd.


Yderligere information ISBN: 9788757449471, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, DJØF, 2021

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.