Psykoanalyse og religion

Af
Hans Reitzels Forlag, 2020, Hæftet, 96 sider

I Psykoanalyse og religion sigter Erich Fromm mod en større klarhed af gudsbegrebet ved at anvende psykoanalysen til at gennemskue det 20. århundredes afgudsdyrkelse, der kommer til udtryk i en forherligelse af autoritet og materialisme.

100,00 kr.
ELLER

Beskrivelse

Gennem en indgående analyse af både Freuds og Jungs forhold til religionen påviser Fromm, at psykoanalysen ikke er religionsfjendtlig, og at netop den kan nå frem til den menneskelige realitet bag de religiøse læresætninger og skabe grundlag for en realisering af de menneskelige værdier. Med Psykoanalyse og religion har Erich Fromm sat sin finger på et centralt religiøst fortolkningsproblem. Bogen er et spændende og foruroligende forsøg på at nå frem til den indre virkelighed bag symbolerne og genskabe den tabte indre harmoni, de har skjult og fortrængt. Bogen genudgives i Hans Reitzels Forlags serie Klassikere og udkom første gang på dansk i 1983.


Yderligere information ISBN: 9788741276038, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Hans Reitzels Forlag, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.