Skurke, helte og Gud

- en genfortælling af Bibelens historier for alle mellem 8 og 108 år
Af
Forlaget Indblik, 2014, Hæftet, 521 sider

Skurke, helte og Gud er Bibelen genfortalt som en helhed i et sprog, alle moderne mennesker mellem 8 og 108 år kan læse uden at gabe kæberne af led.
Forfatter og præst Egil Hvid-Olsen er klar over, at det nok er de færreste, som kommer igennem den originale Bibel, da den både indeholder knastørre lovtekster og har en lidt kedsommelig fortællestil. De fleste læser da også kun udpluk, men Bibelen kan læses som en hel historie.

299,00 kr.
ELLER

Beskrivelse

Derfor bør den også så vidt muligt fortælles i sin helhed. Skurke, helte og Gud indeholder ikke kun de mest kendte fortællinger, men også de fremmedartede, dramatiske og til tider stødende fortællinger i Bibelen.

Egil Hvid-Olsen opfatter ikke Bibelen som Guds ufejlbarlige skrift, men som en meget dybsindig bog, der er inspireret af troen på Gud og derfor handler om forholdet mellem Gud og mennesker.

En del af fortællingerne er regulære myter, hvilket dog ikke gør dem mindre værd. Det er noget andet end den historiske troværdighed i Bibelen, der driver fortællingen frem – nemlig at skildre mennesker generelt som delte individer. Ethvert godt menneske indeholder noget ondt, og ethvert ondt noget godt. Skurkene er heltemodige og heltene skurkagtige. Den eneste egentlige helt er Jesus – og han er det ikke på en traditionel måde.

Skurke, helte og Gud er Egil Hvid-Olsens tredje bog.


Yderligere information ISBN: 978 87 9306 850 6, 1 oplag, Hæftet, Forlaget Indblik, 2014

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.