Kirken og byen

Af
Unitas, 2000, Hæftet, 88 sider

Kirke i byen er en debatbog om kirkens udfordringer med at omstille sig til den dagligdag, der er de fleste danskeres i dag – nemlig en dagligdag i et storbymiljø.

29,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Endnu lever kirken med landsbylivet som det naturlige udgangspunkt, hævdes det i Kirke i byen. Men det er vigtigt, at kirken tager den virkelighed, der omgiver den, alvorligt og kan afspejle den livsverden, de fleste lever i i byerne. Bogen er blevet til på baggrund af Samvirkende Menighedsplejers byudviklingsprojekt og et kursus på Præstehøjskolen, og konklusionen på begge dele er, at kristendom i byen er diakoni. Denne konklusion underbygges fra en sociologisk, historisk og teologisk vinkel i Kirke i byen.

Bogen har bidrag af Tore Jacob Hegland, Preben Brandt, Bjarne Lenau Henriksen, der hver behandler kirkens sociale funktion i byen i dag. Lone Fatum, Karin Lützen og Christian de Fine Licht ser på kirken og byen i et historisk perspektiv. Erik Norman Svendsen, Svend Hovard og Hans Raun Iversen skriver om, hvad nutidens kirke kan udrette i byen.
 


Yderligere information ISBN: 978 87 7517 528 2, 1 oplag, Hæftet, Unitas, 2000

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.