Musik i øjeblikket

En håndbog om musik i ældreplejen
Af
Unitas, 2011, Hæftet, 96 sider

Bogen indeholder en indføring i musikaktiviteter med demente ældre, værktøjer til plejepersonalet, der arbejder med demente, samt forslag til og eksempler på aktiviteter.

Pris: 149,00 kr.

Din pris 49,00 kr.

ELLER

Emneord

Beskrivelse

Anvendelsen af musik har en positiv effekt i arbejdet med demensramte. Musikken skaber livsglæde og åbner op for social kontakt og samvær. På flere plejehjem har man implementeret musikken som et supplement til plejen – med gode resultater.

Demens bliver en mere og mere udbredt sygdom i Danmark, og dette kan mærkes i dagligdagen på de danske plejehjem, hvor personalet hele tiden møder nye udfordringer i forhold til pleje og aktiviteter. Hvad der tidligere er blevet opfattet som gode, meningsfyldte aktiviteter for demensramte, er ikke længere velfungerende. Derfor har man været nødt til at tænke andre aktiviteter ind, og én af de aktiviteter, der har haft en markant positiv effekt, er anvendelsen af musik.

Musikken skaber øget livsglæde til de ældre demensramte og medfører en positiv stemning i nuet, der giver mulighed for åbenhed, nærhed og social kontakt.
'Musik i øjeblikket' er skrevet af Maria Blum Bertelsen, konservatorieuddannet sanger og musikpædagog, og Lise Høy Laursen, uddannet cand.mag. i musikterapi.

Bogen indeholder en indføring i musikaktiviteter med demente, værktøjer til plejepersonalet, der arbejder med demente, samt forslag til og eksempler på aktiviteter.

Denne udgave er uden DVD, som er omtalt bagerst i bogen.


Yderligere information ISBN: 978 87 7517 908 4, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Unitas, 2011

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.