Mellemøjeblikke

Haikudigte
Af
Kahrius, 2019, Hæftet, 114 sider

Der er de store øjeblikke - øjeblikkene, der er med til at definere vore livsbaner. Øjeblikke, som andre er med til at fastholde og definere gennem livet. At sige ja til sin elskede, at få sine børn døbt og ved afslutningen af et liv at tage afsked og gennemleve sorgens mørke, når et elsket menneske er død fra en. Og så er der alle mellemøjeblikkene, disse uventede momenter af forklarelse, total optagethed og fordybelse, som ”et strejf af nådens vinge”.

169,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

At gå i kirke i løbet af året og følge tekstrækkens fortællinger kan opleves som en stor indånding og udånding. Kirkeårets udvikling mærkes som en cirkulær bevægelse af faser: forventning, sprækker af lys, forvandling og forankring. Netop denne proces peger afsnittene i digtsamlingen på: en forandrende proces, der gør sig gældende i alt levende.

Mellemøjeblikke består af 52 haikudigte, som samler på tro, håb og kærlighed. Et digt til hver en uge i året fra 1. søndag i advent. Digtene afspejler menneskets forhold til naturens kræfter og til det kristne liv. I en verden, der med hast forandrer sig, og som undertiden kan opleves kaotisk, er det vigtigt at holde fast i den etiske fordring: en menneskelig pligt til håbefulde aktiviteter. Derfor denne samling af haikudigte, som giver håb.

3 linjer, 17 stavelser og ingen rimkrav, så enkelt, stramt og minimalistisk udtrykker haikudigtene nuet og dermed livets små mellemøjeblikke.

Forfatteren er egentlig billedkunstner. Mellemøjeblikke er Marianne Kjærs første digtsamling. Egne akvareller, malerier og fotografier udvider digtenes univers.


Yderligere information ISBN: 9788771532746, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Kahrius, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.