Tiderne skifter

Roman
Af
Eksistensen, 2017, Hæftet, 410 sider

Læs uddrag af bogen her

En historisk roman om den tumultariske tid op mod reformationen i Danmark. Gennem munken Oluf følger vi borgernes hårde tilværelse, kirkens opløsning og samfundets omvæltning.

Pris: 268,00 kr.

Din pris 129,00 kr.

ELLER

Emneord

Beskrivelse

Året er 1533 og Danmark er et land i opløsning. Det er alles kamp mod alle: Borgerne mod kirken og adelen, adelen mod kirken og bønderne, den katolske kirke mod den spirende lutherdom som adelen og borgerne vil indføre. Landets biskopper er trængt. Borgere og bønder er i oprør. Grevens fejde bryder ud.

Midt i disse højspændte tider følger vi munken Oluf, som er sekretær for karmelitermunken Poul Helgesen. Oluf er også påvirket af de nye tider. Hvordan kan han leve videre, når fundamentet for hans tro rives bort under fødderne på ham? Hvordan kan han tjene Gud bedst i dette tidehverv? Hvordan skal han tøjle den begyndende forelskelse i den blide og kloge Ellen? Hvordan skal han bære den frygtelige borgerkrig?

Gennem Olufs liv og tanker får vi et indblik i den teologiske, sociale og politiske situation i årene op til reformationen i Danmark.


★★★★

Denne roman giver intense og detaljerede nærbilleder af den dramatiske situation i landet i årene omkring Reformationen

Kristeligt Dagblad

Yderligere information ISBN: 9788741000855, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2017

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.