Evig protest

149,95 kr
Evig protest – Reformation som princip
Eksistensen, 2018, Hæftet, 108 sider

Jörg Lauster peger i bogen på, hvilke indsigter fra Luther og reformationen, det giver mening at videreføre i dag.

I bogens forord skriver Jörg Lauster om 500-års-fejringen af den lutherske reformation (1517): »Fra et liberalt perspektiv kan man dårligt være indforstået med alt, hvad reformationsjubilæet i dag indebærer. Opbuddet af festligheder er enormt, budskabet derimod alt andet end klart. Det liberale kulturprotestantiske perspektiv tilsigter eftertænksomhed og fordybelse, ikke larm. For dette andet blik på det halve årtusind med reformationen opmuntrer til besindelse på dét, der udmærker protestantismen: tænkende fromhed og mod til at ændre former.«

Ud fra dette perspektiv peger Lauster i bogen på, hvilke indsigter fra Luther og reformationen det giver mening at videreføre i dag, hvor vi lever i en postsekulær kultur med eftervirkninger fra oplysningstiden og romantikken, som har haft endnu større konsekvenser for Europas kirke- og kristendomsforståelse end reformationen.

Jörg Lauster (f. 1966), professor ved Ludwig-Maximilians-Universität München. Som forsker skriver han sig ind i den teologiske retning, man har kaldt for liberal teologi, kulturprotestantisme eller nyprotestantisme.

Oversættelse: Sanne B. Thøisen.


Omtale

★★★★★

 Veloplagt teologisk eftertanke til reformationsjubilæet efterlyser både mod og dannelse i kirken

 Kristeligt Dagblad