Kernesalmer

Af
Eksistensen, 2018, Indbundet, 133 sider

Læs uddrag af bogen her

Kernesalmer er en arbejdsbog med salmeforslag til alle kirkeårets søn- og helligdage i folkekirken. Bogen rummer tillige salmeforslag til kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse og til særlige gudstjenester.

199,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Ideen med bogen Kernesalmer er at angive et grundrepertoire af salmer, der både går i dialog med læsningerne til selve dagen og med dagens plads i kirkeåret. Forslagene udgør tilsammen en kerne af relevante og slidstærke salmer, der alle kommenteres og perspektiveres undervejs.

De foreslåede salmer er fra Den Danske Salmebog (2003). Derudover er der til alle søn- og helligdage et bud på en egnet salme til nyindsyngning valgt primært fra de to nyere salmeudgivelser 100 salmer (2016) og Kirkesangbogen (2017).

Om forfatteren
Michael Aaskov Hemmingsen er sognepræst ved Esajas Kirke i København. Han har undervist i salmevalg ved pastoralseminariet og beskæftiget sig med salmesang og liturgi i mange år.


Kernesalmer er fuld af hymnologisk kernekraft - i den bedste betydning af ordet. Bogen kan varmt anbefales - både som inspiration til salmevalg og som en form for prædikenforberedelse.

- Præsteforeningens Blad

Yderligere information ISBN: 9788741002910, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, Eksistensen, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.