Tradition og fornyelse

Teologiske perspektiver på gudstjeneste og liturgi
Af
Eksistensen, 2018, Hæftet, 296 sider

Læs uddrag af bogen her

Et teologisk bidrag til samtalen om højmessen i folkekirken i en nutidig sammenhæng.

249,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Tradition og fornyelse. Teologiske perspektiver på gudstjeneste og liturgi er et teologisk bidrag til samtalen om højmessen i en nutidig sammenhæng.

Bogen præsenterer tre nyere undersøgelser af liturgisk praksis ved højmesse og dåb i Københavns Stift (2013), Frederiksberg Provsti (2015) og Helsingør Stift (2016). Syv artikler kommenterer og perspektiverer de empiriske undersøgelser i lyset af kirkens liturgiske situation i dag.

Bogen fokuserer samlet set på tre forskellige tilgange til gudstjenesten:

1) Den forskningsmæssige diskussion af liturgi og ritual.

2) Den kirkelige praksis ved højmesse og dåb.

3) Gudstjenestedeltagernes oplevelse af liturgisk tradition og fornyelse.

Forfatterne er forskere ved Afdeling for Systematisk Teologi ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, ved Institut for Kultur og Samfund – Kirkehistorie og Praktisk Teologi, Aarhus Universitet og ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.


Jeg vil anbefale bogen til læsning for alle, lærd og læg, der mener, at folkekirkens gudstjeneste er et meget vigtigt fænomen både teologisk og samfundsmæssigt.

Kirke.dk

★★★★
Et godt bidrag til en samtale om højmessen. Der er vægtige bidrag til inspiration og videre drøftelse i denne bog om gudstjeneste og liturgi.

Kristeligt Dagblad

Yderligere information ISBN: 9788741001647, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.