Godbidder

Citater fra Martin Luthes frimodige tale omkring middagsbordet
Af
Eksistensen, 2016, Indbundet, 152 sider

Læs uddrag af bogen her

Godbidder er et delikat udpluk af Luthers bordtaler.  Det er den folkelige og frimodige Luther vi møder rundt om spisebordet, og bølgerne går højt når læg & lærd debatterer tidens emner.


man … glæder sig til at åbne den næste gang!


Litteratursiden.dk


⋆⋆⋆⋆⋆
en tidssvarende oversættelse … og … fortrinlige introduktioner til de enkelte kapitler


 Kristeligt Dagblad160,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Luthers hjem i Wittenberg havde mange gæster, og som oftest var middagsbordet fyldt af en broget flok, der havde deres gang i huset. Luthers bidrag til samtalen omkring bordet er særegen derved, at han viser en anden side end den, vi kender fra hans teologiske værker. Udgangspunktet er nok teologien, men de billeder og de udtryk, han benytter til at illustrere, hvordan tilværelsen bør udfolde sig, er farverige og festlige.

Godbidder er et lille udpluk af de i alt 6 bind om Luthers bordtaler. Emnerne tæller bla. ægteskab, børn, undervisning, krig, død, kirken og musik. Til sidst i bogen findes opskriften på en menu, som den kunne se ud i Lutherhuset. Den kan inspirere til at afholde en Lutheraften, hvor kirke og kro mødes.


underholdende læsning. Man får Luther i fuld spændvidde, fra det sjove over det grove til det iltre, glædelige og kærlige

Johnny F. Lindholm, Litteratursiden.dk

 kort, klar, oplysende, uden dikkedarer. Læs den, før det store jubelår oprinder!

Torsten Dam-Jensen, Den Korte Avis

⋆⋆⋆⋆⋆

Alting ved Luther er stort. Hans forfatterskab. Hans reformatoriske indsats. Hans bibeloversættelse. Det kan tage pusten fra den interesserede læser, og ”Godbidder” er derfor et godt sted at begynde.

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

Mosaikken af citater giver et letlæst og levende indtryk af vores reformator.

Arne Mårup, Præsteforeningens BladYderligere information ISBN: 9788741000350, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, Eksistensen, 2016

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.