Pastoralteologi - E-bog

Af
Eksistensen, 2020, E-bog, pdf, 400 sider

Bogen dække såvel de klassiske pastoralteologiske emner som de aktuelle, og samtidig sættes hele fagfeltet ind i en ramme, der udgøres af den omverden, kirkens arbejde til enhver tid må forholde sig til.

149,95 kr.
149,95 kr.

Emneord

Beskrivelse

“Igennem de senere år har interessen for at arbejde med praktisk teologi og pastoral-teologi været stigende både på de teologiske fakulteter, ved de folkekirkelige uddannelser og efteruddannelser for præster og rundt omkring i præstegårdene. Denne udvikling er glædelig, fordi der bør være sammenhæng mellem teologi og præstetjeneste. Som refleksion over pastoral praksis er praktisk teologi og pastoral-teologi et udtryk for sammenhængen mellem teologi og kirke.

Denne bogs artikler tegner et billede af præstens tjeneste i skæringspunktet mellem embedets forankring i den kirkelige tradition og embedets relevans og betydning i dag. Bogen er et udtryk for, at der på mange forskellige måder og i mange forskellige sammenhænge foregår en embeds-teologisk diskussion.  Bogen henvender sig til studerende på pastoralseminariet, og det er mit håb, at også folkekirkens præster vil få udbytte af at fordybe sig i bogens problemstillinger, og derigennem få et klarere syn på deres egen præstetjeneste. Jeg håber også at menighedsrådsmedlemmer og andre, som er interesserede i det, menighedsråds-løftet kalder “menighedens liv og vækst”, vil interessere sig for bogen, således at diskussionen om præstens tjeneste ikke forbeholdes teologer og præster”.

Karsten Nissen, Biskop i Viborg, Formand for bestyrelsen for folkekirkens ud-dannelses- og efteruddannelsesinstitutioner for præster.

Redaktion Helle Christiansen, tidligere lektor på Pastoralseminariet i Århus og Henning Thomsen, rektor på Pastoralseminariet i Århus.


Yderligere information ISBN: 9788741007427, 1 udgave, 1 oplag, E-bog, pdf, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.