Daglig talt

Forord af Elof Westergaard og Jens Torkild Bak
Af
Fønix, 2018, Hæftet,

I 2017 fejrede vi 500-året for reformationen. Eberhard Harbsmeier havde gennem dette år den daglige spalte 'Ordet' i Kristeligt Dagblad. Hans korte, prægnante tekster, en slags refleksioner, er præget af den reformatoriske arv ikke mindst ved deres understregning af det kristne menneskes frihed. Kristus alene sætter fri, ikke præsteskabet eller læresætningerne.        

250,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Harbsmeiers argumentationsform er slebet til af den dialektiske teologi, som blev det tyvende århundredes skelsættende teologi. Harbsmeier fremstår som en fri og kritisk ånd, der gerne skriver op imod enhver tendens til dogmatisk, konfessionel og kirkelig overstyring. I Daglig talt gøres hans korte refleksioner tilgængelige som fem ord til hver uge i året, til opbyggelse og inspiration til videre refleksion.

Om forfatteren
Eberhard Harbsmeier (f. 1943, Göttingen), tidligere sognepræst i Varde og Gesing, og rektor for Folkekirkens Pædagogiske Institut og Præstehøjskolen i Løgumkloster samt adjungeret professor (Aarhus Universitet) og lektor i praktisk teologi (Københavns Universitet), har udgivet blandt andet Praktisk teologi (1995) og Praktisk talt (2013).

Udgivet som del af tidsskriftet Fønix' Palmeserie.


Yderligere information ISBN: 9788793600096, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Fønix, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.