Den kristne krop

Fem essays om kød, blod, hud og hår
Af
U Press, 2018, Hæftet, 368 sider

Der er masser af kød og blod, hud og hår i kristen kult og myte. Men i Danmark er kristendom blevet til et spørgsmål om etik.

275,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Alt er kommet til at dreje sig om det gode, det indre og om danskhed ikke mindst, mens det sanselige og det kropslige er blevet skubbet i baggrunden.
Denne bogs essays handler om kristendom. Men på en helt andet måde. "Kult og kannibalisme" undersøger det kristne måltidsritual i lyset af kannibalisme blandt sydamerikanske indianere. "Jesus er en frisure" hvirvler op i historiske forestillinger om Jesus' hår og skæg. "Den hellige forhud" dykker ned i kulten for Jesus' hellige forhud. "Sektlederen Jesus" identificerer den kristne bibels hovedperson i relation til andre healere, guruer og profeter. "Kroppen og det kosmiske drama" ser nærmere på kristne forestillinger om menneskets krop og fordøjelsessystem som en arena for synd og frelse.

Yderligere information ISBN: 9788793060777, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, U Press, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.