Hvorfor lider vi?

Hvorfor lider vi?

Det ondes problem i kulturkritisk perspektiv
Af
Eksistensen, 2020, Hæftet, 134 sider

Læs uddrag af bogen her

Titlen kunne indikere, at forfatteren kommer frem til et svar. En løsning. En konklusion. Det svar, man nemlig drømmer om at få, hver gang man erhverver sig en bog om Teodicéproblemet.


Det gør han på ingen måde.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

160,00 kr.

* Påkrævede felter

160,00 kr.

Beskrivelse

Caspar Wenzel Tornøe har ikke begået et akademisk skrift, men et essay med lutter løse ender. Han giver konturerne af en forklaring på, hvorfor det onde er blevet en problematisk størrelse for det moderne menneske.

Det ondes tilstedeværelse har altid været en gåde, men det er nyt, at vi ikke vil acceptere det. Vi har i kølvandet på fornuftens oplysningskultur fået skabt en verden, hvor lidelsen ikke længere har nogen plads og derfor ikke kan forstås. Sænkningen af vores smertetærskel har frarøvet os vores forståelse af ondskabens plads i verden. Hvorledes det er gået til, afdækker forfatteren historisk-filosofisk og i nogen grad psykologisk, økonomisk, politisk og teologisk.

 


Skarp analyse af den åndelige katastrofekurs.
★★★★

- Kristeligt Dagblad

Yderligere information ISBN: 9788741007137, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.