Hvorfor er vi så flittige

Hvorfor er vi så flittige

Om reformationen og arbejdet
Af
Eksistensen, 2016, Hæftet, 74 sider

Læs uddrag af bogen her

Bogen ser nærmere på, hvorfor vi danskere er så flittige, som vi er, og på reformationens og protestantismens betydning for arbejdssynet i dag.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

50,00 kr.

* Påkrævede felter

50,00 kr.

Beskrivelse

Denne lille bog ser nærmere på, hvorfor vi danskere er så flittige, som vi er. En populær forklaring er vores særlige protestantiske arbejdsmoral.

Men hvor meget har reformationen og protestantismen egentlig betydet for vores syn på arbejdet i dag? Måske er der andre fænomener som f.eks. arbejderbevægelsen og velfærdsstaten, som har haft større betydning?

For mange bliver arbejdet i dag en kilde til stress og ubehag. Måske er det på tide at se kritisk på vores arbejdsmoral?

Bogen er ikke alene en introduktion til arbejdets historie fra reformationen til i dag. Den er også et oplæg til debat om, hvordan vi kommer til at arbejde bedre og med større tilfredshed, frem for blot at arbejde mere. 

Lars K. Christensen er ph.d. og cand.mag. i historie og filosofi. Han er ansat som museumsinspektør og seniorforsker ved Nationalmuseets enhed for Verdenskulturer og Nyere Tid.2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

 

Bind nr. 4 i Reformationsserien


Interessant letlæst debatbog.

Bibliotekernes anmeldelse (Lektørudtalelse)

Bogen er fint skrevet i et dejligt flydende sprog.

Carsten Mulnæs, Præsteforeningens Blad

Yderligere information ISBN: 9788741001401, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2016

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.