Samtidens idéhistorie

200,00 kr
Baggrund, 2021, Hæftet, 302 sider

I Samtidens idéhistorie lyttes der til nutiden, der taler om og med sig selv. Det er en idéhistorisk praksis, som beskæftiger sig med den tid, som vi umiddelbart befinder os i. I 15 korte og velskrevne kapitler giver en række danske idéhistorikere samtidsidéhistoriske analyser af vores tid. 

Emneord
Samfund

I Samtidens idéhistorie lyttes der til nutiden, der taler om og med sig selv. Det er en idéhistorisk praksis, som beskæftiger sig med den tid, som vi umiddelbart befinder os i. Det er ikke let at navigere i nutiden, og det er endnu mindre let at gøre det levende morads af idéer, begreber, begivenheder, fænomener, mennesker, deres tekster, produktion og liv analysérbart, men det er vigtigt.

I 15 korte og velskrevne kapitler giver en række danske idéhistorikere samtidsidéhistoriske analyser af vores tid lige fra kroppen i sport til lækager i storpolitik, fra filosofiske refleksioner over til maskeringsforbud og slør, fra demokratikampe til afrikansk historieskrivning, fra post-faktualitet til et museum på Lolland-Falster.