Lyset og livet

H.C. Andersen og J.P. Jacobsen
Af
J.P. Jacobsen Selskabet, 2018, Indbundet, 130 sider

Forhenværende sognepræst Kaj Mogensen sammenholder H.C. Andersens roman At være eller ikke være (1857) med J.P. Jacobsens roman Niels Lyhne (1880). Begge romaner belyser det samme tema: kristendom og ateisme. Begge romaner er eksistensbelysning. De vil på hver deres måde oplyse og oplive. Deraf bogens titel. Der er tale om en videnskabelig fremstilling, hvor religionsvidenskab, teologi, filosofi og litteraturvidenskab sammenholdes, men selvom der er tale om forskning, er fremstillingen holdt i et sprog, så alle, der er interesserede i to af de vigtigste forfatterskaber i dansk litteratur, vil have glæde og udbytte af at læse den.

150,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

"Bogens titel er begrundet i, at begge forfatterskaber vil kaste lys over menneskelivet. Når H.C. Andersen i sin selv biografi skriver, at livet er et smukt eventyr, og at hans livs historie vil sige verden, hvad den siger ham, at der er en kærlig Gud, der fører alt til det bedste, og når J.P. Jacobsen skriver, at *Lys over Landet, det er det, vi vil," så giver de begge hver på deres måde udtryk for, at digtning er eksistensbelysning."
- fra bogens indledning

Bogen er udgivet i et samarbejde mellem J.P. Jacobsen Selskabet og Museum Thy.


Yderligere information ISBN: 9788788945638, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, J.P. Jacobsen Selskabet, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.