MORFAR

Af
Eksistensen, 2019, Indbundet, 120 sider

Læs uddrag af bogen her

MORFAR en filmisk billedbog for voksne fortalt i papirklip og tuschtegninger. Den handler om fortællerens forhold til sin morfar, hans birolle i familien som skilsmissefar, og om hans dødsangst. Bogen beskæftiger sig humoristisk, filosofisk og poetisk med de afdøde og de fodaftryk, de sætter i os levende. I den forlængelse fortælles historien om familiens landsdækkende skofirma Hector Sko, som efter generationers succes gik nedenom og hjem.

300,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

MORFAR er en selvstændig opfølger til MORMOR, som Christiane Hector udgav i 2018. MORFAR er en kunstnerisk billedbog, klippet og skåret i hånden. Bogen er et kunstværk og en billedbog med en dramaturgisk fortælling om fortællerjegets forhold til sin morfar. Den kan både læses som en selvstændig visuel kunstoplevelse og som en god historie.

Morfar er ikke konfliktsky, han er harmonisøgende, og en dag pakker han guitaren, poesien og de franske sange og træder ud af familierammen i kølvandet på Mormors kritik. Fra den dag er han ikke længere del af familiesammenkomsterne. Men så får Mor og Far et akut børnepasningsproblem, og Morfar træder til og lærer at skifte ble på barnebarnet.

MORFAR fortæller om det parallelle familieliv efter skilsmisse og undersøger den betydning, som bedsteforældrene har for os som moderne mennesker. Der er allerede skrevet meget om forældregenerationen, men mindre om vores bedsteforældre og det præg, som de også har sat på den moderne familie, hvad end det gælder kernefamilien som helhed eller skilsmissefamilien med dens opdelte familieenheder. Bogen er en hyldest til bedsteforældre og en undersøgelse af, hvilken indflydelse vores bedsteforældre har haft på såvel familiemønstre som på de enkelte familiemedlemmer nu og gennem tiden.

 

 


★★★★

En fortælling, der rummer kærlige og filosofiske betragtninger krydret med momentvis humor. Visuelt er MORFAR et virkelig friskt pust.

- Bognorden.dk

Bogen har en lun og underspillet humoristisk tone og fortæller med lidt tekst, om de aftryk de afdøde har efterladt i de levende.

- Bibliotekernes lektørudtalelse 

Yderligere information ISBN: 9788741005867, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, Eksistensen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.