Skriften i munden

229,95 kr.
Skriften i munden – Stemme og krop i gudstjenesten
Eksistensen, 2022, Hæftet, 128 sider
ISBN 9788741009346

Skriften i munden er en håndbog til præster og har fokus på stemmen og kroppen som to afgørende redskaber i gudstjenesten.

Hvordan bliver man professionel bruger af sin stemme og krop? Og hvilken indvirkning kan det have på prædiken, læsning og liturgi?

Hvilken indvirkning har stemme og krop på prædikenen, læsninger og liturgien? Det forsøger denne bog at svare på, samtidig med at den giver en række redskaber og gode råd til, hvordan præster og lægmandslæsere kan bruge stemme og krop intentionelt i kirkerummet.

Bogens teori og praktiske øvelser trækker på viden fra en række discipliner og fagområder: stemmebrug, kropssprog, retorik, liturgi og teologi.

Bogens forfatter:
Helene Dam (f. 1947) tidligere sognepræst i Holmens Kirke og leder af Efteruddannelsen i Københavns Stift. Uddannet cand. theol. og cand.phil. i retorik. Derudover uddannet som sanger. Ansat som ekstern lektor gennem 10 år på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet. Tilknyttet samme sted som censor til 2021.


Loa Brix (f. 1977) er uddannet i Litteraturhistorie og Retorik fra Aarhus Universitet. Hun har arbejdet professionelt med kommunikation og retorik gennem mange år og i flere sammenhænge. Blandt andet som kommunikationschef i Energiministeriet og som marketingchef på Gyldendal Forlag.


Omtale

”Håndbogen indeholder mange nyttige oplysninger og gode råd. Personligt glæder jeg mig over, at der er fokus på kirkerummets betydning.”

Udfordringen

”Og hvordan bliver man så det? En god taler. Det er netop dét, Helene Dam og Loa Brix hjælper os med i denne lille brugsbog.”

PRÆSTEN

”En konkret håndsrækning til den, der helt konkret vil drage omhu for traditionen fra Luther og Grundtvig.”

Kirke.dk

”Gode råd til, hvordan præsten bruger sin stemme i kirken – i samspil med kroppen og rummet (…) I bogen er der hjælp at hente for os præster, der kunne ønske større lydhørhed blandt menigheden, fordi vi har et vigtigt budskab der skal ud.”

Fyens Stift