Bid i æblet

Feministisk præster 1968+50
Af
Eksistensen, 2020, Hæftet, 210 sider

Læs uddrag af bogen her

I 60’ernes kom mange nye grupper ind på universiteterne. Her fortælles om, hvordan de nye studerende håndterede mødet med en patriarkalsk tradition.

199,95 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Bid i æblet kan forstås med udråbstegn! – og uden. Så bid dog i det æble! Men også: Her er et æble med bid i.

Med 60’ernes uddannelsesboom kom mange nye grupper ind på universiteterne. Bid i æblet. Feministiske præster 1968+50 fortæller om, hvordan vi som nye studerende med større eller mindre held håndterede et mono-maskulint fakultet og en lang patriarkalsk tradition. I 1967 var der kun 20 kvindelige præster i folkekirken.

Da vi blev præster, gik vi ind i nogle strukturelle og liturgiske former, som det kun langsomt lykkedes at få blødt op. I dag kan kirkespil, liturgisk dans, meditativ andagt, menighedsdeltagelse forekomme selvfølgelige – undtagen når der skal udformes ny, vejledende liturgi!

Vi fortæller kirkehistorie med bogen og udstikker nye rammer både for en “anti-teologi” og en “sansernes teologi”. Ikke underligt, at flere af os har lagt vægt på studiet af kristen mystisk tradition og kristne mystikere.


Et stort kirkehistorisk dokument, hvor mange linjer trækkes.
★★★★

- Kristeligt Dagblad

En bog med bid i
★★★★

 - Politiken

Det er kloge og tydeligvis egenrådige stemmer, der taler, og de taler en vigtig sag.

- Information

Veloplagt og spændende udgivelse.

- Bibliotekernes lektør

Yderligere information ISBN: 9788741006925, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.