Islam og muslimerne

Af
Systime, 2011, 176 sider
Undervisningsbog - Ungdomsuddannelserne


'Islam og muslimerne' benytter sig af religionsfaglige begreber, og de religiøse forestillinger forstås altid på en religionshistorisk baggrund. Ganske vist kan religionshistorikeren (islam set udefra) og den lærde muslim (islam set indefra) være enige om indholdet af megen konkret forkyndelse i Koranen.
237,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Undervisningsbog - Ungdomsuddannelserne

'Islam og muslimerne' benytter sig af religionsfaglige begreber, og de religiøse forestillinger forstås altid på en religionshistorisk baggrund. Ganske vist kan religionshistorikeren (islam set udefra) og den lærde muslim (islam set indefra) være enige om indholdet af megen konkret forkyndelse i Koranen. Men enigheden gælder naturligvis ikke ideernes oprindelse og status:
Er de åbenbaret af Gud?
Eller er de skabt af Muhammed, påvirket af arabisk kultur, personlige erfaringer samt jødedom og kristendom?

I bogen kan man se, hvordan der blandt mainstream-muslimer er en bredt accepteret islam-norm vedrørende tro, søjler og livsmønster. Anderledes er det imidlertid med sharia, Guds vej gennem livet. Her har der altid været stor uenighed om fortolkningen, aktuelt f.eks.:
Hvad er korrekt tørklædebrug? Hvordan er, kvindens status, og hvad er relevansen af islamisk strafferet?

Yderligere information ISBN: 9788761628138, 1 oplag, Systime, 2011

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.