Børn Kirke Musik

Tilbudspris 5,00 kr. Normalpris 99,00 kr.
Eksistensen, 2013, Hæftet, 68 sider
ISBN 978 87 7495 242 8
Når dannelse og kompetence går hånd i hånd. En bog om folkekirkens børne- og ungdomskor fortalt af forældre, kordirigenter, organister, en korsanger og en præst.
Når dannelse og kompetence går hånd i hånd. En bog om folkekirkens børne- og ungdomskor fortalt af forældre, kordirigenter, organister, en korsanger og en præst.

Citater fra bogen:
- De har fået udviklet deres koncentration, udholdenhed og oplevelse af forpligtelse over for fællesskabet… Det har smittet af på deres øvrige dagligdag og har været en katalysator i forhold til at udvikle kompetencer inden for andre områder af deres liv, både på det personlige og det faglige plan.

- Korarbejde er kompetenceudviklende på mange planer – alligevel er musikundervisningen udfaset i folkeskolen og musikskolernes tilbud er blevet dyrere.

- For børnene og de unge er selve korarbejdet dannende. Det er et forpligtende fællesskab, hvor de bliver set og anerkendt, og hvor det er lige meget, hvor meget deres forældre tjener, eller hvor cool de er. Flere har sagt til mig, at de er meget overraskede over, at der undervises så professionelt i folkekirken.

- I det miljø vi lever i til daglig, hvor børn og unge konfronteres med livet på godt og ondt og hvor der er stærk påvirkning fra mange forskellige ideer i samfundet, er det vigtigt at have nogle diskussioner med børn og unge om vores fælles historie og kultur og de kristne værdier, vores samfund er bygget på, og her er salmerne og korsangen i kirken en forfriskende indgangsvinkel til samtalerne.