De syv dyder fra i går og i dag

Dannelsens fordring
Af
Eksistensen, 2020, Hæftet, 204 sider

Læs uddrag af bogen her

Suzanne Brøgger, Anders Fog Jensen, Peter Lodberg, Ulrik Houlind Rasmussen, Per Øhrgaard, Henrik Jensen og Helle Skaarup udfolder hver en dyd og Martin Herbst samler op og svøber bidragene i dannelsens fordring.

185,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

I fraværet af etisk og moralsk dannelse bliver samfundets borgere og institutioner kastebold for magtbegær og modeluner.
Men hvordan kan dyderne genfinde deres plads, og hvor skal dannelsen komme fra? Igennem den vestlige historie har De Syv Dyder – de fire græske kardinaldyder: mådehold, mod, retfærdighed og klogskab, samt de tre kristne dyder: tro, håb og kærlighed – spillet en afgørende rolle for kulturens dannelse og menneskets selvforståelse.

Dyderne er aktuelle igen, og her bringer 8 personer deres bud på en genkomst i lyset af det moderne menneskes tid og udfordringer, ud fra deres personlige og/eller faglige udgangspunkt.


Yderligere information ISBN: 9788741007366, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.