Demokrati har brug for religion

150,00 kr
Demokrati har brug for religion – Om et ejendommeligt resonansforhold
Eksistensen, 2023, Hæftet, 88 sider
ISBN 9788741009698

Hvad mister samfundet og demokratiet, hvis religionen ikke længere spiller en rolle i det højmoderne samfund? Sådan spørger Hartmut Rosa i denne lille bog om resonans og religion.

Hvad ville samfundet være uden religion?

Den anerkendte sociolog Hartmut Rosa stiller det fremtidsorienterede spørgsmål: Hvad mister samfundet og demokratiet, hvis religionen ikke længere spiller en rolle i det højmoderne samfund? Hvori består religionens potentiale for vores fremtid som demokrati? Er det virkelig klogt at give afkald på det religiøses rige skat? Er religion udelukkende en anakronisme, der forstyrrer væksten i den globale konkurrence?

På sædvanlig knivskarp måde analyserer Hartmut Rosa det moderne og vover at tænke over, hvad der ville ske, hvis århundredgamle religioners idé­reservoir går tabt i vores højmoderne samfund. En passioneret tekst baseret på Rosas foredrag ved stiftsreceptionen i Würzburg den 17. januar 2022.

 


Omtale

”★★★★★ (...) Hartmut Rosa rammer tidens ømmeste punkt i den lille geniale bog, der både er tankevækkende, trøsterig og hører til det moderne menneskes læsepensum.”

Jyllands-Posten