Demokrati har brug for religion

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 149,95 kr.
Demokrati har brug for religion – Om et ejendommeligt resonansforhold
Eksistensen, 2023, Hæftet, 88 sider
ISBN 9788741009698

Hvad mister samfundet og demokratiet, hvis religionen ikke længere spiller en rolle i det højmoderne samfund? Sådan spørger Hartmut Rosa i denne lille bog om resonans og religion.

Hvad ville samfundet være uden religion?

Den anerkendte sociolog Hartmut Rosa stiller det fremtidsorienterede spørgsmål: Hvad mister samfundet og demokratiet, hvis religionen ikke længere spiller en rolle i det højmoderne samfund? Hvori består religionens potentiale for vores fremtid som demokrati? Er det virkelig klogt at give afkald på det religiøses rige skat? Er religion udelukkende en anakronisme, der forstyrrer væksten i den globale konkurrence?

På sædvanlig knivskarp måde analyserer Hartmut Rosa det moderne og vover at tænke over, hvad der ville ske, hvis århundredgamle religioners idé­reservoir går tabt i vores højmoderne samfund. En passioneret tekst baseret på Rosas foredrag ved stiftsreceptionen i Würzburg den 17. januar 2022.

 


Omtale

”★★★★★ (...) Hartmut Rosa rammer tidens ømmeste punkt i den lille geniale bog, der både er tankevækkende, trøsterig og hører til det moderne menneskes læsepensum.”

Jyllands-Posten

"Rosas sympatiske tilgang til tro, kirke og religion, uden nødvendigvis personlig antagelse af denne, bærer bogen flot (...) Her finder vi, hvad jeg vil kalde Rosas meget smukke greb i denne bog, og her tydeliggøres det, hvorfor demokratiet har brug for religion (...) Bogen burde samtidig foræres til samtlige politikere på Christiansborg med håb om bedre evne til at lytte end til at stemme."

Dansk teologisk tidsskrift

"Her udfoldes det enkelt og klart, hvad bevidsthed om den religiøse dimension i tilværelsen bidrager med - såvel i forhold til den enkeltes livsforståelse men i endnu højere grad for den demokratiske livsform."

Religionslæreren

"Bogen bygger på en tale, som Rosa har holdt ved en reception. Den mundtlige diskurs er befriende (...) Bogen er varmt anbefalet til alle skolers biblioteker."

Fagbladet Religion