Den 8. dødssynd

130,00 kr.
Den 8. dødssynd – Kristendommen ifølge...
Eksistensen, 2020, Hæftet, 114 sider
ISBN 9788741007007

Det hører til tilværelsens hovedsynder at betragte sit medmenneske som en ting. Med afsæt i bl.a. etikken udfolder Ole Hartling hvorfor.

Flere bøger i serien Kristendommen ifølge ...

De syv dødssynder var i middelalderens kristendom en samlet betegnelse for hovedsynderne; hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. I denne bog føjer Ole Hartling den 8. dødssynd fra vores egen tid til rækken: tingsliggørelse.

Igennem bogens 10 kapitler belyser han områder, hvor mennesket ikke betragtes som en jævnbyrdig skabning, men som en ting, som et middel, som noget der kan/skal håndteres. Det kommer der et brutalt, magtgennemsyret og alt for rationelt menneske- og livssyn ud af. Men mennesker er ikke ting, og vi må fjerne os fra tingsliggørelsen for at give medmenneskeligheden plads.

 

Ole Hartling (f. 1946) er specialist og dr. med. i klinisk fysiologi og nuklearmedicin, overlæge ved Vejle Sygehus og adjungeret professor ved Roskilde Universitet. Har haft mange tillidsposter og blandt andet fra 2000-2007 været medlem af Det Etiske Råd (formand 2003-2007). Har gennem årene været forfatter og medforfatter af artikler og bøger inden for lægevidenskab, sundhedspolitik, filosofi og etik og været flittig deltager i den offentlige debat. Han modtog Rosenkjærprisen i 2008.


Omtale

"★★★★★ (...) Ny Ole Hartling-bog er både til hjernen og hjertet. [Han] bruger godt 100 sider i sin bog på at folde brugen af den ottende dødssynd ud. Det gør han både med let forståelighed og dyb tanke. Det er ganske enkelt en fornøjelse at læse. Han kan formidle sit stof."

Kristligt Dagblad

"★★★★★ (...) Vigtig og personlig bog"

Ugeskrift for læger