Den blomstrende Bibel

250,00 kr
Den blomstrende Bibel – Vilde planter med bibelske navne
Mimer, 2020, Hæftet, 192 sider

Den blomstrende Bibel behandler 14 vilde planter med bibelske navne illustreret med mange billeder. Jørgen Juul Petersens fremstilling beskriver planterne i en bibelsk sammenhæng, sætter dem ind i et større botanisk og kulturhistorisk perspektiv og indrammer dem skabelsesteologisk især ved hjælp af K.E Løgstrups filosofi.

Emneord
Bibel,  Sprog,  Kulturhistorie,  Natur

Den blomstrende Bibel behandler 14 planter med bibelske navne illustreret med mange fine billeder. Der findes andre bøger om planter i Bibelen, men her drejer det sig om vore egne vilde blomster. Jørgen Juul Petersens fremstilling beskriver ikke bare planterne i en bibelsk sammenhæng, men sætter dem ind i et større botanisk og kulturhistorisk perspektiv. De indrammes også skabelsesteologisk især ved hjælp af K.E Løgstrups filosofi. Der er tale om et værk, som teologer og præster, der interesserer sig for naturen, kan have personlig intellektuel glæde af og måske også bruge i forskellige kirkelige sammenhænge i forbindelse med undervisning, foredrag m.m. Store dele af skaberværket er som bekendt under pres i form af klimakrise og naturødelæggelse, som ingen længere kan lukke øjnene for.
Den blomstrende Bibel byder på en rigdom af oplysninger, fortællinger og billeder og lægger op til at se naturen i et andet lys end det scientistiske nytteperspektivs, der længe har præget den vestlige verdens natur- og livssyn.