Den danske klosterrute - Gennem Sønderjylland til Ribe - Udsolgt - Udkommer senere som E-bog

239,95 kr
Den danske klosterrute - Gennem Sønderjylland til Ribe - Udsolgt - Udkommer senere som E-bog – Udgået som trykt bog
Eksistensen, 2007, Hæftet, 144 sider
ISBN 978 87 7517 739 4

En guidebog for alle, der har lyst til at kombinere natur- og kulturoplevelser i Sønderjylland og den historiske domkirke-by Ribe med muligheden for eftertanke og fordybelse.

Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.

I den sydligste del af Danmark går Den Danske Klosterrute gennem et ældgammelt kulturområde med en dramatisk historie i spændingsfeltet mellem dansk og tysk. Ruteføringen er bestemt af de to store klosterseværdigheder, det tidligere cistercienserkloster i Løgumkloster og Sct. Catharinæ – tidligere dominikanerkloster i Ribe. I øst går ruten igennem frodige og idylliske landskaber og ad Gendarmstien langs Flensborg Fjord. I vest kommer man ud til den enestående natur i Nationalpark Vadehavet. Hele ruten er 225 km lang.

Serie: Den danske klosterrute

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Omtale
"Selv uden vandrestøvler, men på langs derhjemme på sofaen er bogen en fin og spændende indføring i Sønderjyllands historie og egnens kirker…alt i alt et rigtig nyttigt og godt, ambitiøst initiativ”. - Kristeligt Dagblad "... fortræffelig ledsager i den handy og indbydende bog." - JydskeVestkysten