Den danske klosterrute - bind 2

Fra Ribe til Viborg
Af
Eksistensen, 2007, Hæftet, 264 sider

Læs uddrag af bogen her

Guidebogen om ca. 400 km på Den Danske Klosterrute fra den historiske domkirkeby Ribe til den midtjyske by Viborg. En alle tiders mulighed for at tage en klassisk vandring på lange stræk gennem Jyllands kulturseværdigheder og afvekslende natur og samtidig få lejlighed til ro og fordybelse.


Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.


Ruten begynder i Ribe, Nordens ældste by, og slutter i Viborg, som også har en glorværdig fortid og en domkirke med Skovgaards berømte malerier. Undervejs følger ruten 85 km af det årtusinde gamle færdselsstrøg ’Hærvejen’. På den 140 km lange strækning gennem Søhøjlandet omkring Silkeborg oplever man noget af Danmarks smukkeste og mest dramatiske natur. Mellem Silkeborg og Bjerringbro følger Klosterruten den historiske pramdragsti langs med Gudenåen.  

299,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Serie: Den danske klosterrute

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Et imponerende projekt.

Horsens Folkeblad

Nogen burde give Jens Kristian Krarup en medalje for hans kæmpeindsats.

Kristeligt Dagblad

Yderligere information ISBN: 978 87 7517 773 8, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2007

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.