Den Danske Klosterrute - Fra Helsingør til Slangerup

299,95 kr.
Eksistensen, 2010, Hæftet, 220 sider
ISBN 9788775178629

Med denne bog i hånden er det muligt at opleve det indtagende Nordsjælland på første hånd. Her møder man første klasses kulturseværdigheder og færdes i noget af Danmarks smukkeste natur.

Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.

Klosterruten mellem Helsingør og Slangerup går gennem nationalparken ’Kongernes Nordsjælland’ og det åbne land mellem Hillerød og Slangerup. Undervejs kan man besøge en mangfoldighed af slotte, kirker, klostersteder og andre kulturmiljøer. Gudiebogen anviser også en afstikker til den naturskønne Eskilsø i Roskilde Fjord, hvor der ligger ruinen af et middelalderkloster. Hele ruten er 110 km lang.

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Omtale

...i genren guidebøger ligger den klart på en af de øverste hylder.

Frederiksborg Amts Avis

Jens Kristian Krarup ikke blot vandrer de ruter, han beskriver, han sprudler også af viden og glæde ved det han ser på sin vej.

 Fritidsliv. Medlemsblad for Dansk Vandrelaug

Det fyldige baggrundsstof rummer et væld af oplysninger uden at virke kompakt. Og gode fotografier indfanger nogle af de stemninger, som man undervejs kan søge dybere ind i...Så vandrerne kan være helt rolige: Jens Kristian Krarup er hos dem.

Kristeligt Dagblad