Den danske klosterrute - Fra Slangerup til Roskilde

299,95 kr.
Eksistensen, 2010, Hæftet, 232 sider
ISBN 978 87 7517 871 1

En komplet guide til Den Danske Klosterrute fra Slangerup via Farum, Ballerup og Jyllinge til den smukke middelalderby Roskilde.

Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.

Ruten starter i Slangerup og går derfra gennem Farum Naturpark langs Mølleåen og gennem gamle landsbyer, skove og det åbne land frem til Roskilde Fjord. Undervejs kommer man omkring en række interessante middelalderkirker. Den historiske by Roskilde med domkirken, der står på UNESCO’s verdensarvsliste) og dens mange andre kulturseværdigheder bliver grundigt beskrevet i guidebogen.

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Omtale

...jeg tager pilgrimshatten af for denne kæmpeindsats.

Pilgrimspræst Elisabeth Lidell, anmeldelse af bind 3 og 4 i Præsteforeningens Blad

★★★★★★
Forfatteren fortæller ikke kun om klostre og kirker, men også om alt det andet, man møder på ruten. Og det er spændende fortalt. Praktiske oplysninger om spise- og overnatningssteder er ligeledes med. Kortmaterialet er helt fantastisk, og et godt register hjælper læseren til at finde rundt i den informationsmættede guidebog.

Dagbladenes Bureau