Den Danske Klosterrute - Fra Slagelse til Vordingborg

329,95 kr.
Eksistensen, 2012, Hæftet, 206 sider
ISBN 978 87 7517 912 1

Denne bog er en komplet guide til Den Danske Klosterrute på det sydlige Sjælland. Fra en af Danmarks ældste byer Slagelse over Næstved til Vordingborg, der voksede op omkring Danmarks største middelalderborg, hvorfra kun Gåsetårnet er bevaret.

Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.

Hele strækningen på det sydlige Sjælland er 169 km lang. Ruten går igennem den naturskønne Tystrup-Bavelse Naturpark, langs Susåen og kysten ved Smålandsfarvandet og Storstrømmen. Rutens kultur- og kirkehistoriske højdepunkter er Herlufsholm Skole med et enestående bygningsmiljø, der går tilbage til et stort benediktinerkloster, Næstveds bykerne med store middelalderkirker, det tidligere nonnekloster Gavnø Slot, og den idylliske landsby Udby med N.F.S. Grundtvigs fødehjem, samt naturligvis Vordingborg med dets gamle borgruiner og det kendte Gåsetårn.

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Omtale

Her får vi altså et tilbud om at bevæge os fra helligsted til helligsted gennem det danske landskab. Ikke for at finde os selv gennem introspektion og navlepilleri. Men gennem mødet med de kirker og klostre, der står som vidner om mere end 1000 års dansk kristentro. Når man bevæger sig ud på klosterruten, får man inspiration til at se sig selv og sit liv i et større og længere perspektiv. På den måde bliver Den Danske Klosterrute et konkret og inspirerende modspil til den del af pilgrimsbevægelsen, der overvejende ser vejen som målet og har fokus på den vandrendes egne spirituelle oplevelser og selvudvikling. Der er en spændende verden udenfor. Klosterruten er et bevis herpå. Der er rigeligt at gå i dybden med, noget kender man sikkert, men andet rummer overraskende nyt.

Pilgrimmen, tidsskrift for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme