Den kristne have
Kirkegården er både en kontemplativ have og en forkyndende have. Sognepræst Henrik Winther Nielsen tager læseren med på vandring mellem gravene.
”Tanken med denne bog er at udforske kirkegården som en talende, forkyndende teologisk have og dermed bringe den i selskab med andre kulturers spirituelle haveanlæg. En bog, man kan tage med sig ud på sin lokale kirkegård, læse et afsnit eller to og forhåbentlig få glade af, for kirkegården rummer umådelige dybder, som det er værd at gøre sig bekendt med.”
fra forordet
Den kristne have læser kirkegården som byrum, gudstjeneste og sakramente.
Den smukke have ligger der – i byen og på landet – vi kender den så godt. Måske mest som et rum for sorgen, men også som park til både kontemplation og spadseretur.
Henrik Winther Nielsen åbner haven som en talende og teologisk have, man kan drage stor eksistentiel og åndelig nytte af. Forfatteren tolker gravstenens oplysninger i lyset af evangeliet og knytter påskens fortælling til gravpladsen. Kirkegården udforskes som et stykke forkyndelse og placeres i selskab med andre kulturers spirituelle haver: mariahaven, zenhaven og den islamiske have.
Omtale
Dette er en virkelig fin og brugbar bog (...) Bogen åbner læserens øjne for, at kirkegården er en teologisk have, og inspirerer sin læser til at gå på opdagelse (...) til at udforske og at være nysgerrig på haven, som et sted man kan drage både eksistentiel og åndelig nytte af.
DBC - Bibliotekernes vurdering
En smuk bog, der ligger godt i hånden. Den har også krop; form og indhold hænger sammen, som kirke og kirkegård hænger sammen, og får liv af de indsigter forfatteren gør sig [...] Det er en fornøjelse at følge med på vandringen i Winther Nielsens kirkegårdsteologi ledsaget af hans egne fotografiske indtryk fra landets kirkegårde [...] Bogen er en nydelse at læse, og man er i godt selskab undervejs. Den fortjener, ligesom vores smukke kirkegårde, opmærksomhed.
Præsteforeningens Blad