Den sunde sandhed

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 188,00 kr
Den sunde sandhed – Henry David Thoreaus biografi og filosofi
Eksistensen, 2015, Hæftet, 162 sider
ISBN 978 87 7115 118 3

En enkel og gedigen indføring i Thoureaus tanker. En spændende naturfilosof, der har megen fælles tankegods med Rousseau. En kærkommen replik til det moderne menneskes fortravlede og forbrugsorientrede tilværelse.

Henry David Thoreau er ikke blandt de mest kendte filosoffer i Danmark. Men han har væsentlige og relevante tanker om vores eksistens, der særligt taler til det samfund vi står i. Thoreau var en stor naturelsker og hyldede det enkle og ukomplicerede liv. Hans hovedvæk ’Walden – Livet i skovene’ er en klassiker, og nu bringer Lise Søelund her essensen af hans liv og tanker.

Bogen kan læses af enhver med nysgerrighed på de store tænkere og bogen er også velegnet til undervisningsbrug på gymnasie- og seminarieniveau.


Omtale

Sproget er flydende og letforståeligt, stilen er essayistisk og personlig. Der er fokus på Thoreaus idéer og deres sammenhæng mellem andre filosoffer, fx Kierkegaard, Rousseau og klassisk græsk filosofi, og Søelund perspektiverer til nutiden med personlige eksempler. Lektør