Den uundgåelige gåde

249,95 kr.
Den uundgåelige gåde – Om døden og spørgsmålene ved livets afslutning
Eksistensen, 2021, Hæftet, 204 sider
ISBN 9788741007199

Er der overhovedet nogen grund til at tænke over, hvad døden indebærer? Ja, det er der faktisk, for livet og døden hører sammen, og vore forestillinger om døden påvirker os i vore liv.

Emneord
MennesketEfterlivSygdomAlderdommenSorgDød

Vi tænker alle på det indimellem. At vi skal dø. Men er det overhovedet noget, vi skal bekymre os om? Vi vil jo alligevel ikke få svar på, hvad det vil sige at dø, så længe vi lever. Døden vil altid være Den uundgåelige gåde.

Måske mærker vi dog af og til en vis indre uro. For hvad sker der med os, når vi nærmer os døden? Er der noget positivt, eller er det hele kun lidelse? Kan en personlig tro afhjælpe uroen, eller er den snarere en forhindring, når man skal dø? Hvad er forskellen på frygten for at dø og frygten for at være død?
Skal vi acceptere den lidelse som døden kan indebære? Eller skal vi sørge for at nyde livet i fulde drag, for livet her og nu er det eneste der findes?

Disse og mange andre spørgsmål diskuterer Owe Wikström og Peter Strang i denne bog, der er formet som en dialog. De har begge – både personligt og professionelt – bred erfaring med livets eksistentielle spørgsmål. Wikström er professor, religionspsykolog, forfatter og præst. Strang er professor, forfatter,
kræftlæge og palliativ læge.